Мережева сонячна станція під «зелений» тариф у Любленці

595
Новини

Літо почалося, сонячних днів стало набагато більше – золота пора для власників мережевих сонячних станцій. Чому саме мережевих? Бо енергія, яку згенерує сонячна станція, але не використає будинок монетизується і опиниться на банківському рахунку.

В кінці травня у невеличкому селищі Люблинець Ковельського району запрацювала СЕС потужністю 30 кВт. Станція мережева і вже 29.05 було підписано Договір на купівлю-продаж надлишкової електроенергії в загальну мережу.

Конструкція наземного типу, змонтовано 108 сонячних фотомодулів AmeriSolar, інвертор – Huawei.

Кошти на будівництво даної системи залучені в новий спосіб для українського ринку. В місцевій ОТГ було створено механізм поворотної фінансової допомоги (Револьверний Фонд), мета цього Фонду – популяризація та стимулювання залучення коштів для реалізації проектів енергоефективності з використанням відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Револьверний Фонд в даному випадку допоміг реалізувати проект будівництва СЕС співфінансуючи на 50% необхідного внеску в банк (Укргазбанк, програма «Еко-енергія»). Тобто 7,5% від вартості всього проекту Револьверного фонду та 7,5% власних коштів домогосподарства дозволили взяти банківський кредит на сонячну електростанцію.

Таким чином: станція щомісячно приносить власникам дохід, а з цих коштів власник розприділяє повернення у Револьверний Фонд та банк.

Стати власником мережевої сонячної станції, яка зможе приносити пасивних дохід насправді не складно. І як показує досвід проекту у Люблені – фінансова сторона не є вже вирішальним фактором, яким не дозволяє реалізувати свої побажання.

Що ж дасть така станція?

  • щомісячно безкоштовну електроенергію і так триватиме багато років поспіль (гарантія на обладнання від 5 років, а на експлуатацію від 15),
  • щомісячно надходження на банківський рахунок (дана станція навіть в осінньо-зимовий період буде виробляти більше електроенергії, ніж споживатиме домогосподарство),
  • по завершенню окупності проекту (5-7 років) станція ще до 2030 року буде приносити дохід і далі.

З великим азартом та задоволенням наша команда готує та реалізовує проекти на Волині.
Чекаємо на ваші дзвінки!

Мережева електростанція
Автономна електростанція
Гібридна електростанція

Схожі публікації