Ціна «зеленого» тарифу виросла на 1,5%

314
Новини

Ціна «зеленого» тарифу виросла на 1,5%

На зміну ціни вплинув курс євро

Через зміни курсу євро Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила «зелені» тарифи на 1,5%. Таке рішення НКРЕКУ прийняла 29 червня на засіданні.

Середній рівень «зеленого» тарифу в ІІІ кварталі 2017 року становитиме 663,96 коп за кВт*год (з ПДВ).

Для домогосподарств, які виробляють електроенергію на сонячних установках, «зелений» тариф передбачається збільшити на 6,28–15,54 коп/кВт*год (без ПДВ, залежно від термінів введення в експлуатацію).

Для домогосподарств, які виробляють електроенергію на вітряних установках, «зелений» тариф планується збільшити на 4,04–5,04 коп/кВт*год (без ПДВ, залежно від термінів введення в експлуатацію), з 1 липня 2015 по 31 грудня 2019 року – з 3,3 грн/кВт*год до 3,4 грн/кВт*год (без ПДВ).

У 2015 році законом України №514-VIII був встановлений «зелений» тариф на закупівлю електроенергії, виробленої сонячними електроустановками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт, який прив’язаний до курсу євро.

«Зелений» тариф – це особлива тарифна сітка, згідно з якою уряд від імені держкомпанії «Енергоринок» купує в комерційних організацій і приватних осіб електричну енергію, генеровану із застосуванням відновлювальних джерел – сонця, вітру, біологічних речовин, а також води.

Посилання на джерело.

Мережева електростанція
Автономна електростанція
Гібридна електростанція

Схожі публікації